top of page

Over

Als ik er zo op terug kijk,

is de zoektocht naar verbinding als een rode draad in mijn leven.

Als kind al vond ik samen zingen met mijn familie heerlijk - verbindend-

en muziek werd op verschillende manieren mijn beroep. Als muziekleerkracht, zangeres en muziektherapeut. Muziek is de taal van het hart en onze ziel.

Vandaag heb ik in het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie ook in woorden een taal gevonden om op hetzelfde niveau in verbinding te blijven. In de dagelijkse realiteit, met mezelf en met anderen. En dat geeft me zoveel meer vrijheid en gemak in het leven. Free Up & Play!

Mieke Wouters studeerde aanvankelijk muziek-pedagogie, zang en muziektherapie en zong 25 jaar bij het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe. Ondertussen is ze erkend familiaal  en sociaal bemiddelaar en werkt ze als trainer Verbindende Communicatie in het Bethaniënhuis in Zoersel. Sinds haar kennismaking met "Geweldloze Communicatie" van Marshall Rosenberg is ze begeesterd om dit gedachtegoed eigen te maken en uit te dragen. In haar zelfstandige praktijk brengt ze haar passies voor muziek, verbindende communicatie en bemiddeling op verschillende manieren samen. 

Eén van die projecten is "FREE UP & PLAY, dealing with stress on stage" of hoe blijf je in verbinding met jezelf. Mieke is ervaringsdeskundige wat podiumangst betreft en heeft een lange zoektocht achter de rug. Als bij toeval merkte ze dat het proces van zelf-empathie een veel grotere en vooral duurzamere impact had dan alles wat ze eerder had geprobeerd. In haar enthousiasme om dit te delen met zoveel mogelijk anderen, heeft ze dit unieke aanbod ontwikkeld. Leer er hier meer over.

bottom of page