top of page

Een houvast,

zowel op als naast het podium

DE PARADOX VAN PLANKENKOORTS

LIVESTREAM

BOEKPRESENTATIE

08.02.21

20u00

20u00

20u20

20u30

20u50

21u00

21u30

Interview Mieke door Werner Trio
Abdel Rahman El Bacha, piano
Getuigenissen
Eliz Erkalp, hoorn
Q&A
Einde

Met de steun van de Warande

warande-prov-ant.png
stofomslag zonder barcode nemo.jpg

Dat het podium een bijzondere plaats is, ervaren we in deze onzekere tijden des te meer, nu we de schoonheid van dit levendige contact moeten missen. Je kan er brengen wat jou passioneert aan een publiek dat naar je toekomt. En toch: zwetende handen als je moet spreken voor een groep? Hartkloppingen als je solo speelt in het orkest? Je bent echt niet de enige!

Voor jou heeft Mieke Wouters een boek geschreven dat je eindelijk greep geeft op deze  verwarrende ervaring: De paradox van plankenkoorts. Kracht in kwetsbaarheid. Mieke is ervaringsdeskundige als het op podiumvrees aankomt: ze zong jaren met Collegium Vocale op internationale podia en ze worstelde geregeld met haar angst, die onverwacht bleef opduiken.

                                                                                                                                                       

In 2014 ontdekte ze een bijzondere manier om haar angst stapsgewijs te transformeren tot flow. Dat veranderde haar leven, en het leven van vele anderen, want sindsdien heeft Mieke Wouters als coach en therapeut haar aanpak succesvol gedeeld met podiumkunstenaars, zakenmensen, en ook met haar collega’s en patiënten in het psychiatrisch ziekenhuis waar ze werkt.

Nu heeft ze deze methodiek uitgebreid beschreven in een boek. Stap voor stap voert Mieke Wouters plankenkoorts terug tot zijn eigenlijke bron en maakt ze van deze - vaak onverwachte en ongenode - gast een gids tot een authentiek en krachtig leven. Om het taboe te doorbreken verzamelde ze openhartige getuigenissen van onder andere Phillippe Herreweghe, Sidi Larbi Cherkaoui, Marijke Pinoye, Janine Jansen en Wim Helsen.

Dit boek helpt je om je veilig te verbinden met je angst, zodat je rust en plezier (her)vindt in wat je doet en vooral: in wie je bent.

Op én naast het podium.

bottom of page